Cele mai scumpe rochii de mireasa din toate timpurile

Rochia de mireasă din diamante
Preţ: 12 millioane dolari
Această creaţie este cea mai scumpă rochie de miresă din toate timpurile. Estimată la un preţ de 12 milioane de dolari, rochia a fost creată de Renee Strauss, un couturier şi deţinătorul unui butic de succes de rochii de mirese în Beverly Hills, în colaborare cu by Martin Katz Jewelers. Rochia este realizată dintr-o mulţime de diamante de 150 de karate şi a fost creată pentru a celebra spectaculosul Bridal Show,  ce a avut loc în 2006, în luxosul hotel Ritz-Carlton, California.

Rochia din perle

Preţ: 8,5 milioane de dolari
Pe locul al doilea în clasamentul celor mai scumpe rochii de mireasă se află creaţia unui designer japonez, Yumi Katsura. Rochia este atât de extravagantă încât nu şi-a găsit încă mireasa. “Opera” este realizată din 1000 de perle, aur alb şi diamante.

Rochia de mireasă „păun”
Preţ: 1.5 millioane de dolari

Realizată din 2009 de pene de păun, extravaganta rochie de mireasă a fost făcută publică în 2009, la expoziţia de nunţi ce a avut loc în Nanjing, China. Pentru finalizarea acestei rochii a fost nevoie de opt persoane, care au lucrat zilnic, timp de două luni.

Rochia Danasha Luxury
Prieţ: 1.5 millioane de dolari

Designerul Jad Ghandour şi Danasha Luxury au dezvăluit această rochie de lux în timpul Miami International Fashion Week, în 2010. Creaţia este realizată din diamante şi 250 de grame de aur de 18 karate, prelucrate manual.

Rochia de mireasă Mauro Adami
Preţ: 400.300 de dolari
Creată de designerul italian Mauro Adami, această piesă vestimentară în valoare de 400.000 de dolari este realizată din 40 de metri meters de material, o combinaţie de mătase cu fir de platină. Aceasta a fost prezentată la Londra, în cadrul Hatton Garden Jewellery Week.

Rochia de mireasă a lui Kate Middleton
Prieţ: peste 400.000 de dolari
Deşi nicio sumă nu a fost confirmată, conform specialiştilor, rochia de mireasă pe care a purtat-o Kate Middleton la nunta cu prinţul William ar fi costat peste 400.000 de dolari. Sarah Burton, directorul de creaţie al brandului Alexander McQueen este cea care a creat rochia ivory, cu aplicaţii florale din dantelă. Trena rochiei a măsurat 2.7 metri lungime.

Rochia de mireasă din platină
Preţ: 250.000 de dolari

Această rochie, realizată din platină, a fost prezentată la un show ce a avut loc într-un mall din Wuhu, Anhui Province, China, în noiembrie 2007. Preţioasa rochie a fost estimată la 250.000 de dolari.

Rochia de mireasă a lui Melania Knauss, soţia lui Donald Trump
Preţ: între 100.000 şi  200.000 de dolari
Atunci când Melania Knauss s-a căsătorit cu Donald Trump, în 2005, a purtat o rochie creată de John Galliano, cu o trenă de patru metri şi 1500 de perle şi pietre preţioase.


Rochia de mireasă a prinţesei Diana
Preţ: 115.000 de dolari

Prinţesa Diana a purtat această rochie în 1981, atunci când s-a căsătorit cu prinţul Charles. Rochia a avut o trenă de 7.5 metri şi peste 10.000 de perle şi paiete. Valoarea exactă a rochiei nu este cunoscută, iar în prezent creaţia este de nepreţuit. La momentul respectiv însă s-a zvonit că rochia ar fi costat 115.000 de dolari.

Rochia de mireasă a lui Grace Kelly
Preţ: 65.000 de dolari

Se spune că cea care ar fi inspirat-o pe Kate Middleton la alegerea designeului rochiei de mireasă a fost creaţia purtată de Grace Kelly la nunta sa cu prinţul Rainier, în 1956. Conform informaţiilor vremii respective, rochia ar fi costat în jur de 8000 de dolari, echivalentul din ziua de astăzi a 65.000 de dolari. Designerul rochiei este Helen Rose, care a folosit 100 de metri de mătase.

 vezi: articolul original pe ONE (preluare din mass media internationala) [include galerie foto cu rochiile prezentate

Comentarii

Vedete TV

Video TV Romania