Visionary Hall of Fame: Ed Sullivan Show

Prezentul, asa cum il constientizam, nu ar fi la fel daca nu ar fi existat oameni de geniu care, in domeniile in care activau, au avut viziune, au gandit dincolo de limitele impuse de societate, au muncit mai mult decat altii pentru a ajunge la excelenta.

Au gandit, asa cum ii place americanului sa spuna, "out of the box", au avut curaj si au reusit sa deschida usi pentru generatiile urmatoare, oferind inspiratie pentru cei care au dorit sa le urmeze calea.

Agentia de Presa Mondena si Citroen C3 Visiodrive va ofera un serial despre viziune si excelenta, despre personalitati din lumea entertainmentului care au intrat in istorie prin genialitate si inovatie. Visionary Hall of Fame. 

 Ed Sullivan a avut una din cele mai longevive emisiuni din istoria Statelor Unite 

Elvis, The Beatles sau Michael Jackson & The Jackson 5 au devenit staruri gratie unui show tv la care au participat: "Ed Sullivan Show". Gazda acestuia, Ed Sullivan (1901-1974), a pus piatra de temelie promovarii muzicii prin audio-viual, lansand vedete, consolidand carierele unora insa si interzicand aparitiile altora.

Ed Sullivan Show a fost unul din cele mai longevive emisiuni de televiziune, fiind difuzat incepand cu anul 1948 si pana in 1971. 23 de ani in care prezentatorul, fost boxer si jurnalist, a creionat fiecare editie in detaliu, reusind sa tina publicul aproape indiferent de ce invitat intra in platou.

A fost arta si genialitatea lui Sullivan care, format ca jurnalist, a stiut exact ce asteptari are publicul, in ce momente ale emisiunii este bine sa abordeze o anumita tema de discutie sau cum sa dialogheze cu invitatii pentru a obtine un subiect de senzatie, atunci cand acestia se dovedeau a fi necomunicativi.

Emisiunile sale aveau cate ceva pentru orice tip de telespectator, astfel incat audientele show-ului au fost remarcabile. Pe langa momentele artistice in care formatii si cantareti isi expuneau noile piese muzicale, au mai putut fi urmarite momente de acrobatie, de magie sau de teatru de papusi.

Sullivan aprecia talentul artistilor afro-americani astfel ca a reusit sa ridice cenzura si sa invite o serie de artisti de culoare in emisiunile sale. In 1964 a gazduit prima aparitie tv pe taram american a Beatles-ilor, incasand cea mai mare audienta tv de pana atunci.

Pe lista invitatilor sai, de-a lungul timpului s-au numarat Elvis Presley, The Beatles, The Supremes, Jackson 5, The Doors, Rolling Stones. 

Articol din Agentia de Presa Mondena: Visionary Hall of Fame: Ed Sullivan Show.

Comentarii

Vedete TV

Video TV Romania