Bolile omului pot fi determinate din palmele acestuia

Mâinile omului sunt o comoara de informatii: daca le privesti cu atentie, din ele poti afla, ca din carte, nu numai trecutul si viitorul persoanei în cauza, ci si înclinatiile si trasaturile ei de caracter, ba chiar si starea sanatatii, scria luni publicatia rusa Versia.
Astfel, palmele rosii vor indica o intoxicatie a ficatului, o posibila hepatita sau hepatoza. Un desen marmorat în palme este semn ca ceva nu este în regula cu sistemul neuro-vegetativ. Daca pielea palmelor capata o nuanta galbuie, cu siguranta ca este vorba de dereglari legate de ficat sau vezica biliara: hepatita, pietre, dereglari ale cailor biliare, colecistita s.a.
Petele maronii de pe dosul palmelor nu sunt numai semne de vârsta /dereglari în pigmentarea pielii, caracteristice în special persoanelor în vârsta/, dar pot însemna si probleme la vezica biliara.
Cojirea marunta a palmelor ar putea fi semnul unei insuficiente de vitamine A si D, iar daca pielea se ia în bucati mai mari trebuie consultat un dermatolog, caci ar putea fi vorba de o ciuperca.
Mâinile reci sunt semn de circulatie periferica proasta, în timp ce, dimpotriva, palmele fierbinti indica faptul ca ficatul nu poate face fata unei intoxicatii produse de medicamente, alcool sau substante chimice.
Furnicaturile în palme indica probleme cu sistemul endocrin, ca si mâinile umede: ar putea fi vorba de o hipertiroidie, asa cum palmele palide si uscate pot "vorbi" de o hipofunctie a aceleiasi glande.
În cazul în care unei persoane îi amortesc degetele mici, ea trebuie sa se adreseze cardiologului, caci ar putea avea probleme cardio-vasculare. Pe de alta parte, amorteala degetelor mari indica o slabiciune a sistemului respirator.
Daca pe ultimele falange ale degetelor apar striuri longitudinale adânci, asemanatoare ridurilor, trebuie verificat sistemul endocrin - ar putea fi vorba de hipotiroidie sau diabet zaharat.
În cazul în care vârfurile degetelor capata o culoare purpurie, este în neregula sistemul digestiv, iar uneori si sunt probleme si cu organele sexuale.
Mâncarimile aparute pe partea laterala a degetul aratator al mâinii drepte sunt semn de probleme cu intestinul gros, iar pielea aspra pe acelasi deget indica adesea nereguli cu vezica biliara.
Daca va trosnesc articulatiile, sa fiti sigur ca aveti un deficit de calciu. Articulatiile prea mobile /sau dimpotriva, prea dure/, combinate cu un tonus scazut al muschilor degetelor, sunt semn de disfunctii ale ficatului si vezicii biliare.
În cazul în care articulatiile se umfla, devin dureroase si se înrosesc, trebuie sa va adresati de urgenta medicului, caci este semn evident de poliartrita, iar o durere între falangele a doua si a treia ale degetelor inelar sau aratator poate indica aparitia, în scurt timp, a unor probleme grave la genunchi.
Forma mâinii poate indica si ea viitoare boli. S-a observat de multa vreme ca cu cât este palma mai lata, cu atât este omul mai sanatos. Dar palmele late si cu degete scurte indica înclinatii spre dereglari ale sistemului circulator, iar cele înguste si cu degete lungi "vorbesc" de persoane cu sistem nervos fragil.
Acestea si multe altele sunt numai semne ale unor posibile probleme de sanatate si nu trebuie sa se acorde o importanta "absoluta" unui astfel de diagnostic, ele sunt numai un motiv de a va adresa medicului si de a va ocupa de sanatatea dumneavoastra, precizeaza publicatia ruseasca.
/Rompres/

Comentarii

Vedete TV

Video TV Romania